Minilening zonder bkr

Bij de minilening vindt geen toetsing plaats bij het Bureau Kredietregistratie. Dit betekent dat u bij een minilening zonder BKR toetsing niet gecontroleerd wordt op betaalachterstanden.

Minilening aanbieders

In Nederland bestaan een groot aantal aanbieders van de minilening. Veel aanbieders opereren echter vanuit één moederorganisatie, waardoor er in feite minder aanbieders zijn dan de werkelijkheid doet voorkomen. Enkele bekende aanbieders van de minilening zijn Minilening.nl, Voorschotje, Cashbob, Saldodipje.nl, Ferratum, Beetjemeer.com, Vliegendgeld.com en Easycredit.nl.

Deze aanbieders hanteren verschillende acceptatievoorwaarden. Dus als u geen minilening kunt afsluiten bij Ferratum, betekent dit niet per se dat u niet terecht kunt bij Saldodipje.nl. Bekijk zelf de voorwaarden en beslis met welke aanbieder u in zee gaat.

Let echter wel goed op bij een minilening!

De gevaren van de minilening

Een minilening is heel makkelijk af te sluiten, maar er schuilen wel degelijk gevaren achter deze snelle leenvorm. We behandelen in het kort de nadelen van de minilening.

  • De minilening is erg duur. Het minikrediet is een erg dure kredietvorm. Bij een reguliere lening, zoals bijvoorbeeld het doorlopend krediet of de persoonlijke lening, betaalt u een effectieve jaarrente onder de 10%. Bij het minikrediet kan de effectieve jaarrente oplopen tot wel 600%. Dit betekent dat u de lening 6 keer terugbetaalt in een jaar.
  • De eenvoud van de minilening. De minilening blijkt uit in zijn eenvoudig. Na acceptatie bent u continue in staat om snelle leningen af te sluiten. Dit betekent dat u heel gemakkelijk naar een snelle lening kan grijpen, zonder dat dit verantwoord is. Er kan zelfs een verslaving ontstaan, waardoor u geld uitgeeft dat u nog niet heeft ontvangen.
  • Vergroten schuldenlast. De minilening kan er voor zorgen dat de schuldenlast vergroot wordt. Het niet kunnen betalen van rekeningen betekent dat er in uw financiële situatie iets niet goed gaat. De minilening is een uitweg die kan zorgen voor nog meer schulden en eventueel meer financiële problemen.
  • Geen BKR toetsing. De minilening is een lening, waarbij u vooraf wordt getoetst bij het Bureau Kredietregistratie. Dit betekent dat u misschien al schulden of betaalachterstanden op uw naam heeft staan. Zo ja, dan is geld lenen met BKR toch mogelijk en kan dit problemen opleveren m.b.t. uw financiële situatie.

Let dus goed op bij het afsluiten van een minilening zonder BKR toetsing!

Een minilening afsluiten?

Mocht u een minilening willen afsluiten. Ga dan na of u echt tijdelijk geld nodig heeft, of uw financiële situatie op orde is en of het niet mogelijk is om ergens anders een lening af te sluiten. De minilening is namelijk erg duur en kost u sowieso veel geld.